Csendes ritmusok
 
"A fotók nézegetése által nyugalmat nyerhetünk, és megállapíthatjuk, hogy időnként érdemes a rohanó világunkból kiszállni, és a természet sajátos ritmusával együtt mozogni."
  
Hírhozó, 2009. szeptember 10.

 
Csendes ritmusok
Dombóvári Csaba kiállítása a Csekóban
 
A Magyar Fotográfia Napja alkalmából ismét rákosmenti fotós kiállítása nyílt meg a Csekovszky Árpád Művelődési Házban.
 
Dévényi Gáborné, a művelődési ház igazgatója hangsúlyozta, hogy Rákosmentén nagy tisztelete van a fotográfiának, hiszen előző nap a Rákoscsabai Közösségi Házban az Önkormányzat által szervezett Otthonom Rákosmente fotópályázat kiállítás-megnyitóján csaknem százan vettek részt, ezen a napon hasonló számban jelentek meg érdeklődők Dombóvári Csaba kiállítás-megnyitóján.
 
Rákosliget különösen élen jár a művészetek terén. A szeptember 17-ig látogatható tárlaton a természet és a bennünket körülvevő világ apró részleteire hívja fel a figyelmet a szerző. Dombóvári Csaba a víz csillogását, a fa kérgének varázslatos mintáját láttatja fotóin. A képek láttán kedvünk volna összemenni, és apró lényként közelebbről megcsodálni a természet eme látványosságait… Ha összemenni nem is tudunk, a fotók nézegetése által nyugalmat nyerhetünk, és megállapíthatjuk, hogy időnként érdemes a rohanó világunkból kiszállni, és a természet sajátos ritmusával együtt mozogni.
 
A kiállítást Albrecht Júlia képző- és iparművész nyitotta meg, Nagy Sándor Endre furulyajátékával pedig hozzásegített az elmélyüléshez. Dombóvári Csaba, korábban Rákosliget önkormányzati képviselője, jelenleg Rákosmente aljegyzője, 2007-ben a Dózsa Művelődési Ház Ballonyi Galériáján állított ki először, Fényrajzok címmel. 2008 tavaszán a franciaországi katedrálisokról készített sorozatát Kő és kereszt címmel állította ki a Közép-Európai Egyetemen, majd Pilisszentkereszten, a Kántor Galériában. Idén júniusban a horvátországi Lovranban állította ki munkáit.
 
(Megjelent a Hírhozó 2009. szeptember 10-i számában.)