Kiállítás Lovranban
 
"A horvátországi Lovranban, Rákosmente testvérvárosában június 19-én nyílt meg Dombóvári Csaba fotókiállítása, amelynek a tengerparti kisváros Laurus Galériája adott otthont."
 
Hírhozó, 2009. június 29.

 
Dombóvári Csaba lovrani kiállítása
 
A horvátországi Lovranban, Rákosmente testvérvárosában június 19-én nyílt meg Dombóvári Csaba fotókiállítása, amelynek a tengerparti kisváros Laurus Galériája adott otthont. A tárlat egyik részében természetfotók szerepeltek sajátos megfogalmazásban: az épített vagy természeti környezet apró részleteit bemutató képek. Mint Dombóvári Csaba fogalmazott, a bennünket körülvevő világban számos olyan szépséget találhatunk, amelyek fölött rendszerint elsiklunk. Fotói ilyen részleteket ábrázolnak: a sziklák vagy a fakérgek mintázatát, a patak vize alatt megbúvó köveket vagy a fény játékát a csobogó vízen. A galéria másik felében franciaországi katedrálisokról készített, már több helyen kiállított sorozatát mutatta be Dombóvári Csaba, aki szerint a francia katedrálisok a középkori művészet és technika csúcsai. Fotóival a ritmust próbálta tetten érni, amely ezeket az épületeket jellemzi, a fényeket és a formákat igyekezett megragadni, s általuk a XII-XIII. század levegőjét, hangulatát meglelni.
 
A tárlaton – amelynek létrejöttéhez Bozidar Spasojevic és Ágoston Gergely nyújtott segítséget – 48 alkotás fogadta az érdeklődőket a fiumei Marko Ferenc üvegműves Tiffany lámpáinak társaságában. A megnyitó résztvevőit Emil Grzin, Lovran polgármestere köszöntötte, aki kifejezte örömét afelett, hogy a két település közötti testvérvárosi kapcsolat e kiállítás révén újabb fejezettel gazdagodott.
 
(Megjelent a Hírhozó 2009. június 29-i számában.)